Strona głowna

Gastrodan

STRONA GŁÓWNA

AKTUALNOŚCI

PRZEPISY <

GALERIA

O NAS

KONTAKT

Gołąbki w rzymskim wydaniu

SkładnikiPrzygotowanie
Mięso mielone mieszane.....500g.

Fix Gołąbki bez zawijania Knorr.....1op.

Kapusta biała.....150g.

Jajko.....1szt.

Cebula.....1szt.

Ryż ugotowany.....100g.

Margaryna.....1 szt.

Bułka tarta.....2 łyż.

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.

Krok 4

Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.

'"-->